Siirry pääsisältöön

Omenapiirakkaa ja ajatuksia

Jälleen kerran teki mieli jotakin hyvää ja hedelmäkulhossa nökötti parhaat päivänsä nähneitä omenoita. Omenapiirakka on helppo herkku tarjottavaksi vaniljajäätelön kanssa. Meillä tämä piirakka katosi nopeasti. Itse tuumin, että voisin seuraavan kerran kokeilla reseptiä hieman pienemmällä sokerimäärällä. Tässä tapauksessa ainakin tuntui, että makeutta riitti, koska omenat eivät olleet kovin kirpeää lajiketta. Omenapiirakan ohje löytyy linkin takaa, minä ripottelin lisäksi päälle reilusti mantelilastuja. Kuva näyttää tummalta, mutta piirakka ei palanut. Ehkä minuuttia tai paria ennemmin olisin voinut ottaa sen uunista, niin ei olisi tummunut aivan yhtä paljon. Makuun ei tässä tapauksessa tummuus ehtinyt vielä vaikuttaa.~ ~ ~
Ulkona paistaa aurinko. Tosi upeaa! Jonkinlaista vetämättömyyttä on omassa olemuksessa. Pitäisiköhän mennä illalla aikaisemmin nukkumaan? ;)

Kaikenlaisia ideoita olisi toteutettavaksi, mutta se käytännön todellisuus... Kuka laittaisi kodin supersiistiksi, järjestäisi kaiken, imuroisi, pesisi kurat lattialta, kiillottaisi, piilottaisi ylimääräiset tavarat kaappeihin ja kierrätykseen. Ikkunatkin saisi pestä... Se ikkunanpesu ei ole kyllä työjärjestyksessä edes etusijoilla, niin paljon muutakin jokapäiväisistä tekemistä riittää...

Elämänasenteeni on, että pyrin elämään hetkessä halliten omaa kodikasta kaaostani ja seuraten omaa punaista lankaani siellä kaaoksen keskellä. Periaatteessa nautin omasta suurpiirteisestä järjestelmällisyydestäni, jolla menen arjessa eteenpäin. Joskus se tunne vain kuitenkin tulee, että Huh, Huh... Viime päivät olenkin henkäillyt syvään ja hartaasti.

Ulos täytyy pyrkiä! Jospa tänään ehtisin vielä auringon aikaan. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…